Senior User Researcher (kwalitatief)

Solliciteer nu

Senior UX Researcher

Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde, analytische en pragmatische researcher. Door eindgebruikers te begrijpen en dit op een heldere manier te delen, verbeter jij de Customer Experience van onze klanten. 

32 - 40 uur · AMSTERDAM/ROTTERDAM

Over User Intelligence

Het is onze passie om de beste (online) Customer Experience voor onze klanten te creëren. Wij doen dit door te ontwerpen en onderzoek te doen naar gedrag, wensen en behoeften van de doelgroep. Slim ontwerp en kwalitatief research vormen onze basis voor verbetering van de Customer Experience.

Lees meer over ons verhaal
Bekijk al onze vacatures

Jouw baan als Senior UX Researcher 

Als Senior UX Researcher verwerf je gebruikersinzichten door onderzoek te doen naar gedrag, wensen en behoeften van doelgroepen zodat onze klant haar product, service of dienst kan verbeteren. Je voert met name kwalitatief onderzoek zelfstandig uit of als onderdeel van een multidisciplinair team en je begeleidt andere researchers. Je bent ook actief betrokken bij sales-activiteiten.

Uitvoeren van de juiste onderzoeksmethode voor de bedrijfsdoelstellingen van onze klanten
Jij hebt een passie voor UX onderzoek. Je weet hoe je onze klanten kunt helpen hun bedrijfsdoelstellingen te behalen door gericht onderzoek te doen. Je vertaalt huidige uitdagingen in een onderzoeksplan en je voert het onderzoek zelfstandig uit. Je past de verschillende kwalitatieve UX onderzoeksmethoden en tools toe zoals usability onderzoek, diepte-interviews en focusgroepen. Je adviseert daarmee onze klanten hoe ze de meest gebruiksvriendelijke resultaten kunnen behalen.

Verantwoordelijkheid van start tot finish
Jij pakt de rol van project manager op, voor kort-en langlopende projecten. In die rol houd je de kwaliteit en voortgang van je projecten in de gaten. Jij bent een probleemoplosser, je betrekt en managed stakeholders en zorgt ervoor dat het onderzoek goed verloopt en het einddoel wordt behaald. Als senior heb je een grote rol in de kwaliteitsbewaking van alle projecten bij UI en help je teamleden in het verbeteren van hun onderzoeksactiviteiten.  

Inzichten en aanbevelingen overbrengen aan je klant
Je bent verantwoordelijk voor het schrijven van rapporten en het geven van presentaties. Hiermee breng je gebruiksinzichten en aanbevelingen op een heldere manier over aan je klant. Je hebt uitmuntende communicatieve skills en je kunt goed schrijven (in zowel Nederlands als Engels).  

Inspiratie voor het team
Je bent een inspiratie voor het research-team. Jij deelt graag pro-actief je kennis en ervaring met onze onderzoekers en klanten. Jouw kennis van het vakgebied helpt ons allemaal vooruit. 

Kansen spotten en meedenken met voorstellen
Je houdt je ogen altijd open voor zakelijke kansen. Je genereert zakelijke leads en schrijft samen met sales voorstellen voor onze volgende interessante klant! Je verbetert onze research activiteiten door ze verder te ontwikkelen en actief te promoten binnen het team en bij klanten. 

Begeleiden van internationale projecten (UXAlliance)
We zijn onderdeel van het internationale UX partnership; de UXAlliance en daar zijn we trots op (zie ook www.uxalliance.com). Je helpt mee bij het uitvoeren van internationale projecten en je schrijft mee aan internationale voorstellen.

Blijven leren
Je bent nieuwsgierig en blijft graag up-to-date van alle nieuwe methodes, technieken en tools. Je deelt je kennis met alle plezier met je collega's én met de UX community (bijv. in de vorm van meetups, presentaties, etc). 

Wie zoeken we?

Je bent gepassioneerd, intelligent, verantwoordelijk, pragmatisch, verbindend, zelfverzekerd en authentiek.

En:

  • Je hebt een relevante Masters of Bachelors opleiding (bijv. psychologie, industrial design, etc.) en je brengt 5+ jaar relevante werkervaring met je mee.
  • Je hebt +3 jaar ervaring met UX onderzoek.
  • Je hebt hands-on ervaring met werken in verschillende soorten industrieën, projecten en met uiteenlopende onderzoeksmethoden (diepte-interviews, user tests en focus groepen) om de ontwikkeling van designoplossingen te ondersteunen waarbij de gebruiker centraal staat.
  • Je hebt UX design kennis; een design achtergrond of ervaring met werk in een UX team.
  • Je bent analytisch sterk en je bent een probleemoplosser.
  • Je werkt klantgericht en je bent een goede consultant.

  • Je kunt op een adequate manier projecten managen.

  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en je bent goed in Engels.
  • Ervaring bij andere onderzoeksbureaus is een plus! 
  • Woonplaats in/rond Amsterdam of Rotterdam (30 km omstreken)

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht in een team van deskundige professionals (met gevarieerde achtergronden), die allemaal een passie hebben voor het ontwerpen van de ideale user experience. Wij bieden een uitdagende werkomgeving met veel kansen om je professioneel te ontwikkelen.

Competitief salaris

Jong team met deskundige professionals

Persoonlijk ontwikkelings-budget voor cursussen, events en meer

MacBook en mobiele telefoon

Bierproeverijen, pub quizes en game-avonden

Een kans om uit te blinken op de Experience Circles die we organiseren voor onze klanten

NS Businesscard voor je zakelijke reiskosten

Kantoren in de stadscentra van Amsterdam en Rotterdam

Klaar om te solliciteren?

Stuur ons je gegevens en wat voorbeelden van je werk en je hoort van ons!

Ontmoet het research team:

Lonneke

Lead User Researcher

Linda

User Researcher

Emil

Account Director

Celine

User Researcher

Evan

User Researcher