Senior Experience Designer

Solliciteer nu

Senior Experience Designer

We zoeken een ervaren UX Designer om designprojecten te leiden en onze klanten te helpen bij hun digitale transformatie. Je hebt een visie, baseert je ontwerpen op feiten en inzichten en voegt waarde toe aan bedrijven, door gebruikers voorop te stellen.

FULL-TIME · AMSTERDAM

Over User Intelligence

Wij zijn User Intelligence en het is onze passie om de beste customer experience voor onze klanten te creëren, met een focus op online. Wij verbeteren hun digitale strategie met advies op basis van onderzoek en met slim ontwerp.

Lees meer over ons verhaal
Bekijk al onze vacatures

Jouw werk als Senior Experience Designer

Als Senior Experience Designer ontwikkel en presenteer je jouw visie op digitale innovatie waarbij de klant 100% centraal staat. Je neemt ownership in het designproces en leidt complexe projecten. Je weet het juiste probleem te identificeren en oplossingen te ontwerpen waarmee gebruikers en bedrijven hun doelen bereiken. 

Dit doe je vaak in teams bij onze klanten op locatie, of met je design en research collega's vanuit ons kantoor in Amsterdam. Je gaat bij uiteenlopende bedrijven aan de slag zoals adidas, NS International, FedEx, Royal IHC, Elsevier, etc.

Je pakt de lead
Dankzij jouw grondige kennis van het (service) designproces geef je vorm aan de
UX-strategie bij onze klanten. Je weet draagvlak te creëren en anderen te inspireren met jouw concepten die met een rationale zijn onderbouwd. Je senioriteit uit zich in didactische bekwaamheid, in ongevraagd advies en in snelheid. Je voegt volwassenheid aan het team toe. 

Verzamelen en analyseren van inzichten
Je bent verantwoordelijk voor het ophalen van de wensen en problemen van de eindgebruiker middels workshops, interviews en aansturing op UX research. Hiervoor werk je nauw samen met andere designers, researchers en stakeholders. Je weet inzichten te analyseren en te vertalen naar effectieve klantmodellen zoals customer journeys en kansrijke value propositions.

Je hebt ervaring met het werken in agile (scrum) teams. Developers, copywriters en marketeers zijn je vrienden en je weet hoe je met hen kunt samenwerken. Daarnaast coach je andere (junior en medior) designers en helpt ze hun ontwerpvoorstellen beter te maken.

Vertalen van inzichten naar een sterk ontwerp
Je bent een conceptueel denker met een duidelijke visie, die gebruikers en organisaties in staat stelt hun doelen te bereiken. Jij presenteert jouw ideeën en schetsen aan je teamgenoten, stakeholders en klanten en je weet deliverables neer te zetten van hoge kwaliteit. Je begrijpt zaken als HTML, CSS en JS en daardoor weet je ook het een en ander over de technische haalbaarheid van je ideeën. 

Kansen spotten en meedenken met voorstellen
Je weet hoe je de waarde van UX naar business value kan vertalen. Hierdoor spot je feilloos nieuwe zakelijke kansen. En wanneer je niet voor een van onze klanten werkt, help je het sales team met het schrijven van sterke voorstellen voor onze volgende gave klant!

Blijven leren
Je bent nieuwsgierig en blijft graag up-to-date van alle trends en ontwikkelingen in de markt. Je trainingsbudget zet je in voor persoonlijke ontwikkeling en deze kennis deel je vervolgens met alle plezier met je collega's. 

Wie zoeken we?

  • Je bent een specialist op het gebied van UX met een business drive

  • Je hebt passie voor UX, usability & design en innovatie 

  • Je hebt een relevante Masters of Bachelors opleiding en brengt ten minste 5 jaar relevante werkervaring met je mee

  • Je bent een analytische design thinker

  • Je werkt klantgericht en je bent een goede consultant

  • Je bent breed georiënteerd en je kunt het gesprek aangaan met zowel architecten als business developers

  • Je bent een inspiratie voor je collega's én je klanten en bent bereid als spreker anderen te inspireren

  • Je bent een ster in design en prototyping tools

  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en/of Engels.

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht in een team van deskundige professionals (met gevarieerde achtergronden), die allemaal een passie hebben voor het ontwerpen van de ideale user experience. Wij bieden een uitdagende werkomgeving met veel kansen om je professioneel te ontwikkelen.

Persoonlijk ontwikkelings-budget voor cursussen, events en meer

MacBook en mobiele telefoon van de zaak

Bierproeverijen, pub quizes en game-avonden

NS Businesscard voor je zakelijke reiskosten

Een kans om uit te blinken op de Experience Circles die we organiseren voor onze klanten

Werken met zeer vaardige professionals

Kantoor in centrum van Amsterdam met uitzicht
op het IJ

Marktconform salaris

Klaar om te solliciteren?

Stuur ons je gegevens en wat voorbeelden van je werk en je hoort van ons! 

Ontmoet onze designers:

Evan

Senior Experience Designer

Rozemarijn

Experience Designer

Youri

Experience Designer